תחתיות ארטישוק ממולאות בשר בתבשיל חומוס חלומיפעם קילוף ארטישוק היה חתיכת עבודה, היום אפשר לקנות בכל סופר שקית של תחתיות ארטישוק קפואות ומוכנות לשימוש. בקיצור, אין לכם שום תירוץ לא להכין את הסיר המטריף הזה של יונית צוקרמן, עם הארטישוקים והחומוס![]()
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
|
הרומן שלי עם ארטישוק התחיל בגיל מאוד צעיר. בימי שני ושלישי אמא הייתה חוזרת מהשוק בלוד ואיתה ארגזים שלמים של ארטישוק ופולים, ואני הייתי חצויה: מצד אחד כיף, כי זה אומר שאמא תכין ארטישוקים לשבת, אבל מצד שני - מי נראה לכם יקלף הכל? אני והאחים שלי, כמובן (והיה גם צד שלישי: על כל שקית קיבלתי שני שקל, שהספיקו לי כדי לקנות שטויות אצל משה במכולת).
למי שלא יודע, לקלף ארטישוק זו משימה לא קלה, ולהוריד אחר כך את השחור מהידיים זו משימה בפני עצמה, אבל הטעם - גן עדן! אמא שלי הייתה מכינה כל מיני דברים מארטישוקים, והמנה של היום הייתה אחת הקבועות של ימי שישי, פעם ממולא בבשר, פעם בעוף.
היום, 30 שנה אחרי, אמא שלי עדיין קונה ארטישוק טרי, נותנת למטפלת לקלף ומקפיאה. אני לעומת זאת, 20 שנה אחרי שעזבתי את הבית, קונה ארטישוק טרי בשביל לנשנש אותו ככה, עלה עלה עד הלב, אבל בשביל המנה של שישי קונה תחתיות ארטישוק קפואות.
בסיר של היום יש למעשה ארוחה שלמה, מזינה ומשביעה, ובעיקר טעימה טעימה. הרוטב טיפה חמצמץ אבל מאוד קלאסי, והקציצה רכה ועסיסית. לא סתם זו אחת המנות שהבת שלי ליאור הכי אוהבת (מבחינתה כל יום סיר כזה). המצרכים :
לעיסה:
לסיר:
אופן ההכנה:![]() 1 מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר לחץ רבע שעה, כדי לוודא שהם יספיקו להתרכך ולקצר את זמן הבישול הסופי. מצננים. 2 מערבבים את כל חומרי הקציצות עד שמתקבלת עיסה אחידה. 3 ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר, מהדקים היטב ומניחים בצד. 4 הרוטב: מטגנים את הבצל והפלפל עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את המנגולד, השמיר והסלרי ומטגנים 2-3 דקות. 5 שוטפים את החומוס ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 2-3 דקות. 6 מפזרים מלמעלה את התבלינים ומערבבים טוב טוב. 7 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים וסוחטים פנימה חצי לימון (אפשר להוסיף גם פרוסות לימון דקיקות). 8 מסדרים את תחתיות הארטישוק בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|