קורדון בלו:
1 מכינים פסטו: שמים במעבד מזון את הבזיליקום, הצנוברים והפרמזן ומעבדים עד לקבלת משחת בזיליקום. מוסיפים את השום ומעבדים שוב. מוסיפים שמן זית בהדרגה עם מלח ופלפל, עד לקבלת מרקם קרמי.
2 מניחים את חזה העוף על ניילון נצמד, מורחים עליו 3/4 מכמות הפסטו, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומגלגלים.
3 מכסים את הגלילה בניילון נצמד ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לרבע שעה, להתייצבות.
4 מוציאים את הגלילה מהמקפיא, מורידים את הניילון ושמים בצד.
5 מסדרים את הביצה, הקמח ופירורי הלחם ב-3 צלחות (כמו לשניצל).
6 מגלגלים את הגלילה בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עמוק עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג ל-5 דקות.
7 מכניסים את הגלילה לתנור שחומם ל-250 מעלות ואופים 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
8 לרוטב: מחממים במחבת כף שמן זית, מטגנים את שן השום ומוסיפים את הפטריות. כשהפטריות רכות וכהות מוסיפים את מה שנשאר מהפסטו ואת השמנת מתוקה.
9 מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
סלט חלומי:
1 חותכים את החסה לרצועות בעובי 1.5 ס"מ ואת המלפפון והעגבנייה לקוביות בינוניות, ושמים בצלחת עם הנבטים.
2 לרוטב: שמים במעבד מזון את הנענע, הסילאן, רוטב הצ'ילי המתוק, החומץ הבלסמי, החרדל והשום ומעבדים עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה עד לקבלת רוטב בצבע חרדל בהיר. מוסיפים לסלט ומערבבים.
3 טובלים את החלומי ואת הפטריות בקמח, ביצה ולבסוף פירורי לחם. מטגנים עד להזהבה ומגישים על הסלט.
* אפשר להגיש את הסלט עם פקאנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!