1 במעבד מזון, עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח, הסוכר, מלח, ביצים, שמרים, מים וחצי כוס שמן כ-10 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד כ- 40 דקות.
2 מרוקנים 12 תאנים.
3 להכנת הקראמבל, בקערה נפרדת, מערבבים ביד את השוקולד הלבן, ג'ינג'ר מסוכר, אגוזי לוז, קינמון וחלב מרוכז, עד לקבלת תערובת פירורית.
4 ממלאים כל תאנה עד מחציתה בקראמבל השוקולד והאגוזים.
5 במרכזה מניחים פטל טרי ומוסיפים עוד קראמבל עד למילוי מלא של התאנה.
6 מסדרים את כל התאנים בצלחת ומניחים בצד.
להכנת סירופ הסוכר:
7 מבשלים 2 כוסות סוכר עם 2 כוסות מים בסיר קטן.
8 מוסיפים מיץ מליים שלם, גבעול למון גראס קצוץ, 3 פרוסות ג'ינג'ר וכוכב אניס.
9 בוזקים מהסירופ (שומרים קצת בצד לטבילת התאנים בהמשך) על כל התאנים ומניחים את התאנים בהקפאה כרבע שעה.
10 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
11 מצפים כל תאנה בבצק השמרים, אוטמים היטב ומטגנים עד להשחמה.
12 לאחר הטיגון טובלים את כל התאנים בסירופ הסוכר ששמרנו בצד.
13 ממיסים 250 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה רותחת. מערבבים עד להמסה.
14 להגשה, מניחים את כל התאנים על גנאש השוקולד ומפזרים מעל מעט עלי מנטה ואבקת סוכר.