כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצלזה מתכון מושלם לימי מונדיאל, אבל גם להרבה מאוד ימים אחריו: מניחים כנפיים על הרשת, והם מטפטפים על תפוחי האדמה ומעניקים להם מרקם מהחלומות. אין רשת? שימו את הכנפיים ישירות על התפודים, זה עדיין יוצא פגז![]()
צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן
|
המצרכים :
למרינדה:
לשכבת תפוחי האדמה והבצלים:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה לכנפיים, מכניסים אותן לקערה ומוודאים שהן מכוסות היטב מכל הכיוונים. 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (אפשר גם להשאיר ללילה). 3 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים במנדולינה לפרוסות דקות (עם הקליפה. לא מקלפים). שוטפים היטב את פרוסות תפוחי האדמה עד שהמים צלולים. 4 מחממים תנור ל-220 מעלות (חום סטטי, לא טורבו). 5 פורסים את הבצלים לחצאי עיגולים, מתבלים את הבצלים ותפוחי האדמה ומשטחים על גבי תבנית אפייה. ![]() ![]() 6 מניחים מעל תפוחי האדמה והבצלים רשת צלייה, ועליה מפזרים בשכבה אחידה את הכנפיים המתובלות. צולים בתנור כשעה, או עד הזהבה של הכנפיים. ![]() 7 מוציאים מהתנור את רשת הצלייה עם הכנפיים, וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה כחצי שעה נוספת. 8 מניחים את הכנפיים מעל תפוחי האדמה (בלי הרשת) לחמש דקות נוספות בתנור ומגישים. * אם אין ברשותכם רשת צלייה, רשת התנור תעשה את העבודה. אם עדיין לא מסתדר, פשוט תניחו את הכנפיים ישירות על תפוחי האדמה והבצל, ותתקבל תוצאה טובה לא פחות. ![]() ![]() למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע ובאינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים מעולים בתיאבון! ![]() |