כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצלזה מתכון מושלם לימי מונדיאל, אבל גם להרבה מאוד ימים אחריו: מניחים כנפיים על הרשת, והם מטפטפים על תפוחי האדמה ומעניקים להם מרקם מהחלומות. אין רשת? שימו את הכנפיים ישירות על התפודים, זה עדיין יוצא פגז
צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן
|
המצרכים :
למרינדה:
לשכבת תפוחי האדמה והבצלים:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה לכנפיים, מכניסים אותן לקערה ומוודאים שהן מכוסות היטב מכל הכיוונים. 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (אפשר גם להשאיר ללילה). 3 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים במנדולינה לפרוסות דקות (עם הקליפה. לא מקלפים). שוטפים היטב את פרוסות תפוחי האדמה עד שהמים צלולים. 4 מחממים תנור ל-220 מעלות (חום סטטי, לא טורבו). 5 פורסים את הבצלים לחצאי עיגולים, מתבלים את הבצלים ותפוחי האדמה ומשטחים על גבי תבנית אפייה. פרוסות תפוחי אדמה דקות | צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן מסודרים יפה | צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן6 מניחים מעל תפוחי האדמה והבצלים רשת צלייה, ועליה מפזרים בשכבה אחידה את הכנפיים המתובלות. צולים בתנור כשעה, או עד הזהבה של הכנפיים. נותנים לנוזלים לטפטף על תפוחי האדמה | צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן7 מוציאים מהתנור את רשת הצלייה עם הכנפיים, וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה כחצי שעה נוספת. 8 מניחים את הכנפיים מעל תפוחי האדמה (בלי הרשת) לחמש דקות נוספות בתנור ומגישים. * אם אין ברשותכם רשת צלייה, רשת התנור תעשה את העבודה. אם עדיין לא מסתדר, פשוט תניחו את הכנפיים ישירות על תפוחי האדמה והבצל, ותתקבל תוצאה טובה לא פחות. עד שהם רכים ושזופים | צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן מוכן! | צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשןלמתכון המלא בבלוג של ענת אלישע ובאינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים מעולים בתיאבון! |