המצרכים :לקלתית:
למלית:
לציפוי הפירורי:
להגשה:
לאפייה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקלתית: בקערת המיקסר מערבלים יחד את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים במשך 3-4 דקות עד שהתערובת הופכת פירורית. מוסיפים את המים, בכל פעם כף אחת בלבד, עד שהבצק נאסף לגוש אחד. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים ממנו עיגול שטוח, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה אחת לפחות. כשהבצק קר, מעבירים אותו לנייר אפייה מקומח קלות ומרדדים לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מרפדים את תבנית האפייה בבצק, מסירים שוליים מיותרים ומעבירים למקפיא. 2 מכינים את הציפוי: טוחנים יחד במעבד מזון את שני סוגי הסוכר, המלח, הקמח והקינמון. מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים פנימה את האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מעבירים לקירור. 3 מכינים את המלית: קולפים וחוצים את התפוחים. מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת חמה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מערבבים בקערית נפרדת את הסוכר והקינמון, בוזקים אותו מעל התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה נוספת. מוציאים את התפוחים מהמחבת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משתדלים להשאיר את הנוזלים במחבת. מפזרים את התפוחים בשכבה אחידה ולא בערמה, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר. משאירים את הלהבה בוערת. מוסיפים למחבת את הוויסקי, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתנדף (אפשר להריח בזהירות את התערובת, במידה וישנו ריח חזק של אלכוהול ממשיכים לבשל עוד דקה-שתיים נוספות). מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-7 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה למרקם קרמלי. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את התפוחים. מצננים, ובינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות. 4 מרכיבים את הפאי: מוציאים את הקלתית הקפואה מהמקפיא ויוצקים לתוכה את הקרמל והתפוחים. מפזרים באופן שווה. מפזרים מעל את הציפי הפירורי, ומעליו את חצאי הפקאן. מניחים בתחתית התנור נייר אלומיניום (לקליטת טפטופי הקרמל), ואופים במשך כ-20 דקות עד שהבצק והאגוזים משחימים. מניחים באופן רפוי רדיד אלומיניום לכיסוי הפאי וממשיכים לאפות עוד כ-30-35 דקות נוספות עד שהקרמל מבעבע. מוציאים ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר, או לאחר חימום קל, עם שמנת מוקצפת (לא ממותקת) או גלידת וניל. *מבוסס על מתכון של רבקה רת'ר. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |