1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס.
2 מעבירים לסיר עמוק עם הרבה מים. מוסיפים את אבקת האפייה. מבאים לרתיחה.
3 מבשלים כשעה על אש גבוהה, מכסים ומנקים את הקצף.
4 מבשלים שעתים שלוש נוספות על אש נמוכה מאוד.
5 לאחר כשלוש שעות החומוס מבושל ומוכן. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים כוס גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה.
6 מוסיפים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון, טוחנים, מערבבים היטב, ממליחים ומגישים עם רוטב התתבילי שלצורך הכנתו פשוט מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
7 מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית.
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע