לשכבת התפוחים:
1 מבשלים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש נמוכה. מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.
2 מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום אחיד (ומשגיחים שלא יישרף).
3 כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית, מצננים מעט, מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.
לעוגה:
1 מחממים את התנור ל-150 מעלות.
2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית ומוסיפים את השקדים.
3 בקערת מערבל, מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל ואת הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
4 מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת. לבסוף, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.
5 מניחים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.
אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות, מניחים מעל נייר אלומיניום למניעת השחמת יתר. מצננים כ-15 דקות בתבנית, מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.
להכנת גלידת הלבנדר:
1 לתמצית הלבנדר, מרתיחים בסיר קטן את החלב עם הלבנדר כ-2 דקות. מסננים ומקררים היטב.
2 בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה.
3 בקערה נפרדת, מקציפים עם וו גיטרה את החלמונים יחד עם תמצית הלבנדר, קרם וניל ותמצית וניל כ-3 דקות.
4 מקפלים את השמנת המתוקה לחלמונים עם לקקן ומעבירים לכלי להקפאה.