עוגת בננות וקראמבל אגוזי לוזאם יש משהו שאהבנו בעוגה הזאת, זה שבכל ביס מסתתר לו אגוז קראנצ'י שנותן לו טוויסט מהמם. בקיצור, תשכחו מכל מה שחשבתם על עוגות בננות ותפנו מקום במזווה למשהו חדש וקצת אחר
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר החום, הקינמון וקוביות החמאה ליצירת פירורים (הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים). מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. 3 מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים מעט. 4 מוציאים כחצי כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5 מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הבננות ותמצית הווניל. מערבבים קלות. 6 מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני העוגה. 7 מפזרים מעל באופן אחיד את תערובת הפירורים ששמרנו בצד. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 8 מוציאים, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |