1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, הפרג, והמלח, ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.
3 יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי - יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב.
4 משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.
5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה.
6 מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.
אפשר לוותר על הפרג והלימון ולגוון באפשרויות הבאות:
• להמיר את הפרג והלימון בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו-100 מ"ל מיץ תפוזים.
• להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ / ברנדי.
• להוסיף כוס פצפוצי שוקולד.
• להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!