אופן הכנת האקליירים:
1בסיר בינוני מחממים את החלב עם המלח, הסוכר והחמאה עד שהנוזלים מגיעים קצת לפני רתיחה (יש לערבב תוך כדי). מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה. בעזרת מטרפה מערבלים בזריזות את הקמח אל הנוזלים עד קבלת תערובת אחידה.
2מחזירים את הסיר ללהבה ובעזרת כף עץ מערבבים את הרביכה היטב עד שהיא הופכת ליבשה ואינה נדבקת לסיר (כ-2-3 דקות על להבה בינונית). מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון של כ-10 דקות.
3 אל הרביכה הצוננת מטמיעים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם).
4מעבירים את הבצק המוכן אל שקית זילוף עם צנתר בעל ראש משונן.
5על מגש מרופד בנייר אפיה מזלפים את הבצק לאקליירים באורך 8 ס"מ (הזלפה בצורת הספרה "8") במרווח של 10 ס"מ לפחות אחת מהשני. אופים (ללא טורבו) בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-5 דקות. מכבים את התנור ומניחים לאקלרים להתייבש כ-7 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים על רשת צינון עד לקירור מלא
אופן הכנת קרם הוניל המוקצף:
1 בקערה קטנה משרים את אבקת הג'לטין בכוס החלב הקר למשך 20 דקות.
2 בינתיים, בסיר קטן מחממים את השמנת עם הווניל ומביאים לסף רתיחה.
3 בקערה נפרדת וגדולה מערבבים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מיקסר, מוזגים מעט ובזהירות מן החלב החם אל תערובת הביצים ומערבבים היטב. חוזרים על הפעולה וכך מחברים את תערובת החלב עם תערובת הביצים עד למיזוגם המלא.
4 מנקים את הסיר היטב ומחזירים את התערובת להמשך בישול על אש קטנה תוך ערבוב תמידי על להסמכת התערובת, מסננים את הקרם אל תוך קערה נקייה.
אופן הכנת השלולית:
בקערה קטנה מחממים היטב את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד ואת משחת הוניל ומניחים ל2 דקות. מערבבים היטב ומגישים פושר.
מילוי האקליירים:
בעזרת סכין קטנה חורצים את האקליירים בצידם. ממלאים מהקרם בכמות נדיבה.