1 בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת הגזר וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך לשקוף.
2 מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך דקה נוספת. ממליחים, מפלפלים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים כוס יין אדום. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש למינימום.
3 מחדירים סכין קטנה וחדה בין העצם למוח ומפרידים ביניהם. בעזרת הבוהן, ובעדינות, לוחצים החוצה את המוח. חותכים כל מוח לארבע פרוסות ומוסיפים לתוך העדשים. בסיר מכוסה מבשלים על אש קטנה במשך כ־30 דקות או עד להתרככות העדשים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!