לפלפלים והמילוי:
1 בקערה, מערבבים את הגבינות, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו טרי קצוץ, צנוברים קלויים, ביצה שלמה, קונפלור ובעזרת כף גדולה מערבבים היטב לבלילה אחידה וגבשושית.
2 מחלקים את יריעת הבצק ל-4 מלבנים שווים וחורצים פסים אלכסוניים משני צידי החלק הרחב של כל יריעה (כמעין גבעול חיטה הפוך).
3 ממלאים כל פלפל בתערובת הגבינות, מניחים במרכז בצק העלים וסוגרים בצורת שתי וערב מוצלבת, כך גם עושים עם הנותרים.
4 מברישים את הבצק בביצה היטב וזורים מעט צנוברים קלויים מעל.
5 אופים עד להזהבה מלאה של הבצק, בערך 20-30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון (כ-10 דקות) לפני ההגשה.
אופן הכנת הפסטו:
1 בבלנדר ידני או במעבד מזון מעבדים הפלפלים עד לקבלת תערובת קצוצה גס.
2 מוסיפים צנוברים טריים, קשקבל, אורגנו, שום, מלח ופלפל וממשיכים לעבד תוך הוספת שמן זית.
3 מוסיפים את מיץ הלימון ממשיכים לעבד מעט, מעבירים לצנצנת נקייה ומשמרים במקרר.
הגשה:
מניחים בצלחת את המאפה, מוסיפים כף נדיבה של שמנת חמוצה או יוגורט עיזים סמיך ומזלפים נגיעות מפסטו הפלפלים. מגישים חם.