נקניק שוקולד זה דבר מורכב. מצד אחד זה מאוד טעים, אך מאידך השם שלו קצת בעייתי. השידוך של צמד המילים "נקניק" ו"שוקולד" פשוט לא עובד.
ובאמת למה לא להכין "נקניק שוקולד" בצורה אחרת? הנה הצעה טעימה לנקניק שוקולד - רק בלי הנקניק ובתבנית של חצי כדור.
במתכון הזה ניתן להשתמש בביסקוויטים קנויים, אך אם רוצים אפשר להכין אותם גם לבד המצרכים :לביסקוויטים:
לקרם השוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 להכנת הביסקוויטים: מערבלים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומערבלים היטב. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד להיווצרות של בצק אחיד. 2 מחממים תנור ל-175 מעלות. 3 מקפלים נייר אפייה למלבן כפול בגודל של 15X25 ס"מ, מקפלים את השוליים כך שהמלבן יהיה סגור מכל צדדיו ותיווצר מעין מעטפה. פותחים ומניחים במרכז את הבצק, סוגרים שוב לפי הסימון שיצרנו ומוודאים שכל הדפנות סגורות. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק כך שיגיע לכל פינות המעטפה שיצרנו. עוברים עם המערוך ומוודאים שהבצק מרודד באופן אחיד. מעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות עד להתייצבות. חותכים מהבצק בעזרת גלגלת קוביות קטנות בגודל של כ-1.5 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הבצק התרכך בזמן החיתוך מעבירים שוב למקפיא לכמה דקות בלבד). אופים כ-9-10 עד שהביסקוויטים מתחילים להזהיב קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין. 4 להכנת קרם השוקולד: משמנים קלות את תבנית חצי הכדור ומניחים בתוכה ניילון נצמד. משתדלים להימנע מקמטוטים בניילון. 5 מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הביסקוויטים ומערבבים בעדינות כך שהביסקוויטים יצופו היטב בתערובת השוקולד. יוצקים את קרם השוקולד לתוך התבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך 4 שעות ואף ללילה שלם. 6 להכנת הציפוי: מניחים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערית קטנה, מחממים בזהירות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לקירור לכמה דקות. מוציאים את הבומב מהקירור, מניחים על גבי רשת ויוצקים מעליו את הציפוי. מאפשרים לציפוי להתייצב (אפשר בקירור). חותכים לפרוסות או לחתיכות קטנות, ומגישים. הבומב נשמר עד שבוע בקירור או במקפיא לתקופה ארוכה. * קרם השוקולד מקבל באהבה תוספות ושדרוגים. ניתן להוסיף לו גם 50 גרם פיסטוקים / שקדים / אגוזי לוז / צימוקים / פירות יבשים קצוצים גס ועוד. כמו כן, ניתן להוסיף מעט (כ-2 כפות) ליקר אגוזים או אייריש קרים. * ניתן לגוון גם בטעמי הביסקוויט ולהשתמש בביסקוויטים קנויים בטעם קרמל (לוטוס). מבוסס על מתכון מתוך Café Fernando בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|