מוסר צלוי עם רוטב יוגורטמתכון נהדר לדג צלוי עם רוטב יוגורט לימוני, עגבניות שרי, נענע וזרעי שומר, שפחות או יותר מכין את עצמו: הדג הולך לתנור, הרוטב מתערבב - וזהו. גג חצי שעה וזה מוכן, אבל כשיבקשו את המתכון תגידו שלקח לכם יותר
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 20/05/15 10:10
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
הדג נצלה בחברה טובה עם עגבניות שרי, שום, לימון ושמן זית. תוספת זרעי השומר מוסיפה טוויסט רענן עם קריצה ים תיכונית. אם אין זרעי שומר אפשר להוסיף שלוק של עראק או אלכוהול אניסי אחר. המצרכים (2 מנות):
לרוטב יוגורט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 2 חורצים עור הדג משני צידיו, ממלאים את החלל הפנימי בלימון, שום ואורגנו ומניחים בתבנית עם נייר אפייה יחד עם יתר החומרים. צולים 12 דקות, בודקים את מידת העשייה ואם צריך ממשיכים לצלות עוד כמה דקות. הבשר של הדג צריך להיות לבן בוהק. 3 בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. 4 מגישים את הדג עם יתר המרכיבים לצד הרוטב. >> מחפשים רעיון לתוספת? קבלו פשטידה ים תיכונית>> ועוד מתכונים לשבועות |