להכנת המרנג:
1 מקציפים חלבונים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
2 מקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. מוסיפים וניל, קונפלור וחומץ ומקציפים כ-2 דקות נוספות.
3 מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר משונן את קרם המרנג על נייר אפייה בצורה של צריחים צמודים אחד לשני עד סגירת מעגל וכך גם בפנים העיגול. אופים בתנור על 140 מעלות כ-50-60 דקות.
4 מכבים את התנור אך משאירים בתוכו לעוד כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים במקום יבש עד לצינון מלא.
להכנת הקרם:
1 בקערת זכוכית טורפים היטב את הביצים והחלמונים.
2 מוסיפים את הסוכר, המיץ וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה.
3 מניחים את הקערה על בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) ומערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את זר הנענע ומבשלים עוד כ- 5 דקות תוך ערבוב תמידי עד להסמכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד הטמאה מלאה.
4 מסננים את התערובת אל קערה נקייה, מכסים בניילון נצמד כשהניילון נוגע בקרם למניעת יצירת קרום. מקררים כשעתיים.
להגשה:
מניחים את בסיס המרנג בצלחת הגשה, מוזגים את קרם הלימון על המרנג, מעטרים בעלי נענע טריים ומקררים כשעה.