המצרכים :
לתחמיץ:
אופן ההכנה:1 בעזרת סכין חדה מסירים את השפיץ של החציל ואת הפטמה ופורסים אותו לאורכו לפרוסות בעובי של ס"מ. חוצים כל פרוסה לרוחבה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מחממים שמן לטיגון. 3 מטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג. 4 מכינים תחמיץ: שופכים את החומץ והמים לקערת ערבוב ומוסיפים את המלח, השום, השמיר והפלפל החריף. טורפים במטרפה עד שהמלח נמס. 5 מרצפים תבנית פיירקס קטנה (או תבנית אחרת) בשכבה אחת של החציל המטוגן, מוזגים מן התחמיץ עד כיסוי, מרצפים שכבה נוספת ושוב מוזגים עד כיסוי. כך עד שנגמרות פרוסות החציל. אחרי 5 דקות ניתן לאכול. * אפשר להגיש עם גבינת פטה למנה חלבית או כליווי לכל ארוחה אחרת. |