אופן הכנת רוטב הפסטו:
1 מערבלים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים והמלח עם 2 כפות שמן זית. מזליפים פנימה, תוך כדי הערבול, שמן זית באיטיות עד שזה הופך לתערובת חלקה.
2 מוסיפים למעבד המזון את הפרמזן ומפעילים בפולסים כמה פעמים עד שהכל מתערבב יחדיו.
אופן הכנת הפסטה:
1 מכניסים שני סלקים חתוכים לרבעים ועטופים בנייר אפייה לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך 40 דקות (עד שהסלקים רכים למגע).
2 מקלפים את הסלקים וטוחנים במעבד מזון עם 2 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ודייסתי ומניחים בצד להתקרר.
3 מערבלים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטה, כולל מחית הסלקים עד שהכל מתערבב והופך לבצק.
4 מעבירים את הבצק למשטח נקי ומתחילים ללוש עד שהופך לחלק.
5 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה.
6 מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות ומתחילים לרדד את החתיכה הראשונה.
7 מעבירים את הבצק במכונת פסטה ביתית (מתחילים במספר הכי נמוך וממשיכים עד למספר 7 במכונה).
8 לוקחים את דף הפסטה שנוצר וחותכים בצורות של משולשים ארוכים בעזרת סכין חדה.
9 מפזרים קמח מעל הפסטה (על מנת למנוע מהפסטה להידבק) וחוזרים על הכנת הפסטה עם שאר הבצק הנותר.
10 מכניסים את הפסטה לבישול בסיר עם מים רותחים וממולחים למשך כ-2 דקות ,מסננים ומעבירים לקערה ומפזרים קצת שמן זית (על מנת למנוע מהפסטה להידבק).
אופן הכנת שברי גבינת העזים:
1 פורסים את רול גבינת העזים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
2 טובלים את הפרוסות בחלבון ומעבירים לקערה עם הקצח. מרפדים את הגבינה בקצח מכל צדדיה.
3 מעבירים את הגבינה למחבת מחומם מראש עם שמן זית ומטגנים את הגבינה מכל צדדיה.
4 מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
אופן הגשת המנה:
1 מעבירים את הפסטה לצלחת עמוקה ובין השכבות של הפסטה מפזרים כפות מרוטב הפסטו.
2 חותכים את פרוסות הגבינה לרבעים ומפזרים מעל הפסטה.
3 לסיום מפזרים קצת מגבינת הפרמזן.