1 מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות.
2 מטגנים מחצית מכמות הבצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.
3 לשים את הבשר הטחון במשך כ-2 דקות בקערה.
4 בקערה נפרדת, מערבבים את קמח הטמפורה ב-3 כפות מים למעין מרקם רך ונוזלי. נוזל הטמפורה יתנפח מעט במהלך טיגון ואפיית הקציצות וייצור מרקם אוורירי.
5 מוסיפים את הבצל והשום לקערת הבשר ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הטחינה, ואת בלילת הטמפורה, מערבבים היטב ומניחים לעשר דקות.
6 מדללים את הטחינה בכמות שווה של מים, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל.
7 יוצרים קציצות בגודל קבב ומשטחים מעט. הכמות אמורה להספיק ל-12 קציצות.
8 מטגנים מעט את הקציצות בשמן חם בגובה סנטימטר, רק עד להשחמה חיצונית.
9 מעבירים את הקציצות המטוגנות לכלי פיירקס או תבנית אחרת, כך שהקציצות ימלאו את כל התבנית.
10 שומרים 2 כפות טחינה לכל צלחת הגשה ואת כל מה שנשאר מזלפים על תבנית הקציצות.
11 מכניסים את הקציצות לתנור למשך 15-20 דקות. מקפידים לא לייבש את הטחינה. אם נראה שהטחינה משנה צבע, עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומוסיפים עוד 5 דקות לזמן האפייה המקורי.
להרכבת המנה:
12 מטפטפים על כל צלחת 2 כפות טחינה. על הטחינה הטרייה בצלחת, מניחים 3 קציצות, עם הטחינה האפויה עליהן.
13 מפזרים מסביב, על הטחינה הטרייה, פלפל ירוק קצוץ דק, זרעי עגבניות סחוטים מעגבנייה טרייה ומספר חמוציות קצוצות גס. אפשר גם לפזר קליפת לימון מגוררת.
14 מגישים עם לחם טרי או תפוחי אדמה מבושלים או צ'יפס.