עלות המנה: 58 שקלים
1 סוחטים את המיץ ממה שנשאר מהתפוזים (לאחר הוצאת הפילטים) לתוך הקערה.
2 מורחים את הסרדינים וטבעות הבצל בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
3 צולים את הסרדינים במחבת פסים, למשך 4 דקות מכל צד.
4 מסירים מגריל את הדגים. אפשר להמשיך לצלות את פרוסות הבצל במשך כמה דקות, עד שנוצרים סימני חריכה.
5 מסננים את השומר מהמים ומוסיפים אותו לתפוזים.
6 מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הבצלים הצלויים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה 3 סרדינים לכל סועד ועליהם מסדרים כמה כפות סלט. משתדלים שהסלט לא יכסה את כל הדג, כך שניתן יהיה לראות אותו היטב. הרוטב של הסלט יטפטף על הדגים ויתבל אותם ברעננות.
מהרוטב שנשאר בכלי הסלט, מזלפים על הדגים והצלחת ומגישים.