המצרכים (6 מנות):
לקרם פטיסייר:
לבסיסי הקדאיף:
לסירופ סוכר:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים מהכנת הפטיסייר: טורפים היטב בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר והקורנפלור. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב עם גרידת הלימון. מוסיפים בזרם דק כרבע מכמות החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לסיר ומחזירים ללהבה בינונית. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומסירים מהאש. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקערה נקייה. מוסיפים לקרם החם את קוביות החמאה הרכות ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מכסים את התערובת עם ניילון נצמד ישירות על גבי הקרם. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין (אפשר להכין לילה מראש). כשהתערובת קרה מערבבים אותה היטב, אפשר להעביר אותה שוב דרך מסננת. מוסיפים כף מיץ לימון. בעזרת מרית מטמיעים את מיץ הלימון בקרם. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם עד להטמעה מלאה. מעבירים את התערובת לשק זילוףעם פיה בקוטר 1 ס"מ. 2 להכנת בסיסי הקדאיף: מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את אטריות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר כך שאטריות הקדאיף יהיו לחות ועטופות היטב בחמאה. מסדרים את הרינגים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בתוך כל רינג כמות קטנה של אטריות קדאיף ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. אופים כ-15 דקות עד שהטריות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים. מכינים כמות של 12 בסיסים שישמשו גם כבסיסים וגם לחלק העליון של כל קינוח. 3 להכנת סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים בסיר קטן. מבשלים עוד 2 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. מצננים מעט. 4 להרכבה: מניחים את הבסיסים בתחתית הרינגים. מניחים בדפנות הפנימיות של כל רינג שקף לעוגות (להשיג בחנויות האפייה). משקים כל בסיס בכ-2 כפות מסירופ הסוכר. מזלפים מעל את קרם הפטיסייר עד לגובה של כ-2-3 ס"מ. מניחים מעל בסיס קדאיף נוסף ויוצקים גם עליו 2 כפיות של סירופ סוכר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ממושך של לילה אחד לפחות. 5 להגשה: מוציאים את הרינגים ומסירים בעדינות את השקף. מעבירים את הקינוחים לצלחות הגשה, מפדרים במעט אבקת סוכר ומקשטים בפירות טריים ומגישים. * הקינוח נשמר כשהוא עטוף היטב עד 3 ימים בקירור. * הערה: ניתן להמיר את תוספת גרידת ומיץ הלימון בתפוזים, או לחילופין להשמיט לחלוטין ולהוסיף 1 כפית תמצית / חצי מקל וניל לחלב החם. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |