שוק טלהשוק טלה עסיסי עטוף בזר ענפי שומר בר ריחניים על מצע ירקות שורש |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מקלפים את כל ירקות השורש. שמים מעט שמן זית במחבת חם ומסחררים את הירקות בכף עץ על אש בינונית עד שמזהיבים. מניחים בצד. 2 משפדים את שוק הטלה על ענפי השומר ומחברים הכל בחבל. 3 מחממים שוב את המחבת ומוסיפים מעט שמן זית. מזהיבים את המבנה שיצרנו משני הצדדים. 4 מוסיפים את ירקות השורש, עגבניות חצויות, פקעת השום, רוזמרין, מרווה וכל שאר המרכיבים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים קצף. 5 מכסים את המחבת בנייר אפייה ומעליה ניר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעליות למשך שעתיים. 6 לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות, מסירים את העטיפות וצולים עד שהכל מזהיב והנוזלים מצטמצמים לגובה 0.5 ס"מ. בדקות האחרונות מלחלחים את הבשר עם הנוזלים. |