להכנת האורז:
1 ממיסים חמאה בסיר עמוק.
2 מוסיפים את האורז ומבשלים מספר דקות עד שכל גרגירי האורז נעטפים בחמאה ונעשים מעט שקופים.
3 מוסיפים את החלב, השמנת, הסוכר ותרמיל הטונקה ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בחלקם והאורז רך אך עדיין מכיל מרכז קשה (אל-דנטה). מערבבים מידי פעם.
להכנת רוטב הפטל:
4 מערבבים בקערה את הפטל והסוכר ומשהים במשך חצי שעה עד שהפטל מגיר מעט נוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים מספר שניות לתערובת חלקה.
5 מסננים את הרוטב במסננת לקבלת רוטב חלק, ללא חתיכות פרי או גרעינים.
להכנת הקרוקנט:
6 מבשלים את הסוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל שחום ועמוק.
7 מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים על יד סיבוב במחבת.
8 מוסיפים את השקדים הקלויים ומעבירים מייד לנייר אפייה, משטחים לשכבה דקה ומצננים עד שהקרמל מתקשה.
9 להגשת המנה, שמים מספר כפות מפודינג האורז בקערה עמוקה.
10 מזלפים מעל מעט מרוטב הפטל ומעט קרוקנט שבור לחתיכות.
11 מעל כל מנה מוסיפים כף קרם פרש או מסקרפונה ומגישים.