סיר של קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 הקציצות: מערבבים בקערה את העוף הטחון, הירקות, הביצה ופירורי הלחם. מוסיפים את התבלינים ועליהם את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
2 הטיגון: ממלאים קערה בקמח ומחממים שמן לטיגון לא עמוק (בערך רבע מחבת).
3 מכדררים קציצות מהעיסה, טובלים בקמח ומעבירים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
4 הרוטב: מטגנים את הבצלים עם כף סוכר עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות (אפשר שלמות ואפשר חצויות).
5 כשהפטריות מראות סימני התכווצות מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6 מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.
7 מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב ומפזרים את הערמונים (אפשר להוסיף פטרוזיליה לקישוט).
8 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
9 מגישים עם אורז או פירה.