שלב 1 – הכנת אורז לבן. 1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומנקזים היטב מנוזלים. 2. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, עד שכולו מצופה בשמן. 3. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח. 4. פורשים על הסיר מגבת מקופלת ומכסים במכסה. 5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות, עד שהמים כולם נספגו והאורז רך. 6. מכסים היטב, מכבים את האש ומניחים להתבשל על האדים שבסיר עשר דקות נוספות.
שלב 2 – הכנת תוספת הפירות היבשים. 1. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל, 2-3 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. 2. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן דקה נוספת. 3. מוסיפים את השקדים והפיסטוקים, תוך ניעור וערבוב. 4. מוסיפים את האוכמניות והצימוקים. 5. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב ואז מסירים מהאש.
סידור המנה: מעבירים את האורז המוכן לקערת הגשה ויוצקים עליו את תערובת הפירות היבשים. מפזרים את קליפת הלימון ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!