1 מתחילים עם הקלתית: מערבלים במיקסר את חומרי הקלתית עד שנוצר בצק אחיד. מכניסים למקרר לצינון לכ-40 דקות.
2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים היטב. פורסים את הבצק בתבנית פאי בגודל 26 ומהדקים בקצוות כך שכל התבנית מכוסה, גם בשוליים.
3 כדי שהקלתית תהיה אפויה כראוי, יש לאפות אותה בשני שלבים: לפני המילוי ואחריו. מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים נייר אפייה מעל הבצק בתבנית, מפזרים אוכל יבש (שעועית יבשה, חומוס, או קטניה אחרת) מעל (כדי שהבצק יישאר במקומו) ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מוציאים את התבנית עם הקלתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.
4 בינתיים מכינים את המלית: מאדים את הבצל בחמאה, ומוסיפים את רצועות הבשר, או הירקות, בהתאם לשימוש. מאדים מספר דקות עד לריכוך ומעבירים לקערה לקירור.
5 מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התיבול: קודם קמח, גבינה ותבלינים, אחר כך את הביצים ואז את השמנת, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה (פחות או יותר). שופכים בעדינות את תערובת המילוי לתבנית הבצק (אחרי שכמובן רוקנו אותה מהקטניות היבשות ונייר האפייה) ומוודאים שהתערובת לא מגיעה עד לשולי הקלתית, אלא סנטימנטרים ספורים מתחת (כדי שבזמן האפייה התוכן לא יגלוש). מכניסים לתנור לכ-20 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!