מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז עם גזר, שקדים וצימוקים

תוספות שיהפכו את האורז שלכם למנה חגיגית וטעימה

|מסעדת סנדר| פורסם22:47
סטיקי רייס (צילום: Claudiu Badea, Istock)
צילום: Claudiu Badea, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז
  • 50 גרם מרגרינה
  • 2 גזרים גדולים מגורדים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם שקדים
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1משחימים את הבצל הקצוץ (לא את כולו, משאירים קצת בצד לתוספת להגשה) עם המרגרינה בסיר.

2מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.

3מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.

4קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית ומוסיפים מעט בצל.

5להגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il