בשנים האחרונות פירות יבשים הפכו להיות חלק לא מבוטל מהתזונה שלנו בבית. אנחנו מוסיפים אותם לסלטים, לגרנולה, לדייסת הקוואקר בבוקר ולקורנפלקס, ואנחנו מנשנשים אותם בכל פעם שיש לנו חשק למשהו מתוק (לשוקולד שלום, גם אותו אנחנו מנשנשים).
מצחיק שמנהג אכילות הפירות היבשים השתרש כל כך עמוק בט"ו בשבט, מאחר וזה שריד גלותי של כמיהה לאכילת הפירות העסיסיים של ארץ ישראל בימים עברו, דבר שלא התאפשר בגלל חוסר באמצעי קירור נאותים. כך או כך, הפירות היבשים לא צריכים לצאת מהארון בחג האילנות בלבד, השתמשו בהם כל השנה; אתם רק תרוויחו מזה. המצרכים :לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 מערבבים את השקדים הטחונים, הקמח, המלח, אבקת האפייה והתבלינים. מניחים בצד.
3 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר כחמש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים עד שהן נטמעות היטב בבלילה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החומרים היבשים, כף אחרי כף.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים אותה בעזרת לקקן. מפזרים את הפירות היבשים על גבי הבלילה (אני השתמשתי ב-4 תמרים מגולענים וחצויים שסידרתי כמו שעון וחופן גדול של חמוציות ללא סוכר).
5 אופים 25-30 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
כמה הערות חשובות:
* העוגה יוצאת יחסית נמוכה.
* אפשר להחליף את הפירות היבשים בכל פרי יבש אחר שאוהבים, וגם בטריים בעונה.
>> בשבוע שעבר הכנו סלט גזר פטנט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |