פסטיצ'יו גבינות וכרישהגבינות טובות, פסטה, יוגורט, בצל ירוק, כרישה ותבלינים. כבר כשראינו את הרשימה הזאת הבנו שזה הולך לצאת פצצה. פחות מחצי שעה אחר כך גילינו שצדקנו, וגם היה לנו מה זה טעים. בקיצור: הצלחה
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 09/06/16 12:34
![]()
צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
|
פירושה המקורי של המילה pasticcio הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה. המצרכים :לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית. 2 מביאים לרתיחה מי ברז עם מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק. 3 מחממים מחבת גדולה עם שתי כפות שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את הכרישה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא רכה. 4 טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית. 6 אופים 45-40 דקות עד שהפסטיצ'יו זהוב ויציב. *אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים מכוסה עד שלושה ימים במקרר. להגשה: מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|