1 מגרדים את הגזר על פומפייה דקה.
2 מקציפים את השמן עם הביצים והסוכר, מוסיפים את הגזר ומערבבים.
3 מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, מוסיפים מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 משמנים את התבנית, מפזרים בתוכה את פירורי הלחם, ומנערים את יתרת פירורי הלחם החוצה. שופכים לתבנית את תערובת העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מצננים היטב.
5 מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, מוסיפים את סוכר הווניל, ולבסוף מסננים את אבקת הסוכר מעל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים בעזרת מרית את הציפוי על החלק העליון של העוגה.
6 אופן הכנת קישוטי הגזר: צובעים 3/4 מהמרציפן בכתום, ואת היתרה בירוק. מעצבים גזרים קטנים, ומניחים אותם בצורה מעגלית על חלקה העליון של העוגה. שומרים את העוגה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!