1 מטגנים את הבצל במשך כמה דקות על אש בינונית רק עד שקיפות. להקפיד לא לשרוף.
2 מוסיפים את שורש הזנגביל, השום, הצ'ילי וגבעול הלמון גראס (כולם קצוצים דק) ומטגנים במשך דקה.
3 מוסיפים את הציר ואגוזי הקשיו. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות (אם הציר מוכן בבית, ללא מלח, מוסיפים 2 כפיות מלח).
4 מעבירים לבלנדר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומרסקים במשך 5 דקות.
5 מחזירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים תוך כדי ערבוב (למרק יש נטייה להידבק לתחתית הסיר ולהישרף בחום גבוה מדי). רצוי לא להרתיח.
6 מוסיפים את מיץ הלימון או הליים ומערבבים.
7 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
8 אם המרק סמיך מדי (שאלה של טעם), אפשר להוסיף עוד ציר או מים.