1 חותכים סביב חצאי החצילים חתך קטן. 2. בחלק הפנימי של החציל יוצרים חתכים בצורת שתי וערב. 3. יוצקים מעט שמן זית למחבת רחבה, מניחים את החצילים החצילים כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים עד שהם משחימים. מוציאים את החצילים מהשמן. 4. מרוקנים את החצילים המטוגנים מתוכנם (עד קו הסימון שעשינו בחצילים בהתחלה). 5. מוסיפים שמן זית למחבת, כשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הבצל, התימין והפלפל. מטגנים כשלוש דקות מעבירים לקערה עם כל שאר חומרי המילוי. 6. ממלאים את החצילים, מטפטפים עליהם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות. 7. מערבים את כל חומרי הרוטב למעט הסומק. 8. יוצקים על צלחות הגשה מהרוטב. שמים עליהם חצילים ממולאים. מטפטפים סביב שמן זית. מפזרים מעל הכל את הסומק מעט קישוט פטרוזיליה