מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ספגטי סלק ועשבי תיבול

מתכון פשוט ויפהפה שהאורחים לא יאמינו כמה מעט זמן לקח לכם להכין. ספגטי לעולם ורוד יותר

|יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox| פורסם17:13
ספגטי סלק ועשבי תיבול (צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox)
צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הסלק המופיע במתכון אפוי בתנור כשהוא עטוף ברדיד אלומיניום - 200 מעלות, שעה וחצי והוא אמור להיות רך. האפייה תוציא ממנו הרבה יותר טעם מבישול.

המצרכים :

  • 500 גרם ספגטי

  • כ־30 עלים צעירים של בזיליקום
  • 30 גרם צנוברים
  • 30 גרם אגוזי מלך
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 ראש סלק אפוי ברדיד אלומיניום
  • 1 שן שום
  • מלח לפי הטעם
  • 70 גרם גבינת צאן קשה, עדיף פקורינו, מגוררת דק

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מכניסים את כל החומרים, למעט המלח וגבינת הצאן, למעבד מזון. מעבדים קצרות - לוחצים ומרפים, כדי שלא תתקבל משחה. ממשיכים בפעולה עד שכל החומרים קצוצים היטב. טועמים וממליחים במידת הצורך.

2מסננים את הפסטה בלי לנער ומעבירים לקערה. מחממים מחבת גדולה, יוצקים לתוכה את תערובת הסלק ומחממים על אש בינונית במשך כ־2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il