מכינים את המילוי: 1 חותכים את ראש התאנים ומרוקנים אותן בעדינות מבשרן בכפית. 2. מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון עם יתר החומרים למילוי, וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה וחלקה. 3. ממלאים את התאנים במחית הטופו ואופים בתנור החם כ–15 דקות או עד שהתאנה משנה מעט את צורתה.
מכינים את הרוטב: 4 יוצקים את היין לסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכ-1/4 מכמות היין. 5. מוסיפים את העגבניות, הג'ינג'ר, הדבש והצ'ילי וממשיכים לבשל עד לצמצום היין בעוד 1/4 כמות. 6. מוסיפים את הזעפרן ומבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש.
הגשה: 7 מסדרים אורז לבן או אורז מלא מבושל במרכז צלחת ומסדרים כ-5 תאנים סביב האורז. 8. יוצקים את הרוטב על האורז ועל הצלחת ומגישים חם