עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחוןאחרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות![]()
צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
|
המצרכים (15 מנות):לאורז
לתערובת הבשר
שאר המצרכים
אופן ההכנה:1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. 2 מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים. 3 מערבבים את האורז עם תערובת הבשר. 4 חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר). 5 מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון. 6 מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן. 7 ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. 8 מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים. 9 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|