צ'יקן נאגטסככה מכינים נאגטס ביתיים שלא נופלים מהמקור, ואפילו מתעלים עליו בכיף שלהם. כמו תמיד, כשמטגנים זה הכי טעים, אבל אם אתם פחדני טיגון - יש גם גרסה לתנור. מתוך הבלוג המקסים "מיכל אופה עוגה"
צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה
|
כמה דברים חשובים
הכנה מראש: אפשר להכין את הנאגטס עד לשלב האפייה/טיגון ולהקפיא. כשרוצים, מפשירים אותם למחצה כ-10 דקות בטמפרטורת החדר וממשיכים כרגיל באפייה או טיגון על פי המתכון.
פירורי לחם: אני ממליצה להשתמש בפירורי "גריסיני", הם שזופים יותר ומניבים נאגטס יותר טעימים לדעתי. אין לכם פירורי גריסיני? שטויות, גם פירורי לחם רגילים יעשו את העבודה.
טיגון: איך יודעים שהשמן מוכן לטיגון? מכניסים כף עץ או קיסם לשמן החם: אם נוצרות בועיות סביב העץ - זה הזמן להכניס את הנאגטס! אם עוד אין בועיות, חכו כמה דקות.
אפייה: אם בחרתם לאפות את הנאגטס, יש לשים אותם בתנור עם קערת מים רותחים בתחתית שלו, על מנת שלא יתייבשו. כדאי לשים את המים הרותחים בקערת נירוסטה או פיירקס ולא בספל (אפילו אם הוא מיועד לשתייה חמה), כיוון שהספל עלול להיסדק בתנור.
עוף: חשוב לקנות עוף טרי ולא קפוא. אם ברשותכם חזה עוף שלם, אל תשטפו את העוף לפני! זוהי המלצה באופן כללי כל פעם שמתעסקים עם עוף. דבר נוסף, מומלץ להשתמש בקרש חיתוך נפרד לעוף, שעליו לא חותכים ירקות (שלא עוברים בבישול ועלולים "להידבק" בסלמונלה). המצרכים :
אופן ההכנה:1 שמים את העוף הטחון בקערה ומערבבים עם ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים טוב טוב כמה דקות. חשוב מאוד, כי הערבוב ימנע מהנאגטס להיות קשים. צ'יקן נאגטס - התערובת לפני שמכינים ממנה נאגטס | צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה2 אם קניתם חזה עוף שלם, מתחילים בלחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל, ומפעילים למספר שניות עד שכל התערובת מתאחה. 3 מכינים מעט פירורי לחם בקערה ומשטח לשים עליו את הנאגטס המוכנים. 4 בעזרת ידיים לחות, יוצרים קציצות שטוחות יחסית (תנסו שיהיו בצורת נאגטס) ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים (בשלב זה אפשר לאחסן את הנאגטס המצופים בקופסא אטומה (מופרדות ע"י נייר אפייה כדי למנוע הידבקות) ולהכניס לפריזר. בעת הצורך (או החשק) תוכלו להפשיר אותם בטמפרטורת החדר כ-10 דקות ולטגן או לאפות). צ'יקן נאגטס - ציפוי הנאגטס מכל הצדדים | צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה5 מחממים שמן במחבת לטיגון. השמן צריך להיות בגובה של כ 1-2 ס"מ. שימו לב לא לטגן את הנאגטס על אש גבוהה מדי, מה שיגרום לחריכה של ציפוי פירורי הלחם ועוף נא בפנים. האש צריכה להיות בינונית. צ'יקן נאגטס - השלב שבו אפשר להקפיא | צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה 6 מטגנים את הנאגטס מכל צד כ 4-5 דקות. מניחים על צלחת מרופדת במגבת נייר. צ'יקן נאגטס - מטגנים את הנאגטס מכל צד כ 4-5 דקות | צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה 7 מגישים עם פלח לימון ורוטב שאוהבים. בתיאבון. צ'יקן נאגטס - מניחים על צלחת מרופדת במגבת נייר | צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה * אם מעדיפים לאפות: אופים בתנור שחומם ל-210 מעלות עם קערת מים רותחים בתחתית כ-20 דקות מכל צד. >> למתכון המפורט בבלוג "מיכל אופה עוגה" >> מוזמנים לעקוב אחרי "מיכל אופה עוגה" בפייסבוק ובאינסטגרם (michalbakescakes@) המתכון עלה לראשונה בנובמבר 2019 |