מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קציצות דג ים

דגים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה

|לגעת באוכל| פורסם22:51
קציצות דגים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

לקציצות

  • 500 גרם פילה דג ים: מוסר,בס,לברק,דניס
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • 2 פרוסות לחם טבול במים מסונן היטב טחון יחד עם הדג
  • 1 גזר מגורר בפומפייה דקה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • לתיבול הקציצות:
  • 1 ביצה שלמה
  • מלח פלפל לפי טעם
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית משיה טחונה

לרוטב

  • 3/4 כוס שמן
  • חצי ראש שום כתוש
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • פלפל חריף, קצוץ
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1כפית כורכום
  • 1 כף כמון טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
  • 1 כפית סוכר
  • 4 עגבניות מגוררות בפומפייה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

לקציצות:

1טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל, פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים. מוסיפים את הגזר המגורר ופירורי הלחם וממשיכים לטחון מעט.

2בצלוחית נפרדת, מערבבים יחד את כל חומרי התיבול, מעבירים לתערובת הדגים ומערבבים.

3עם ידיים משומנות, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקציצות. מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ-7-10 דקות. מטגנים את קציצות הדגים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.

לרוטב:

1מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים יחדיו.

2מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות.

לאחר טיגון הקציצות, מעבירים אותן לרוטב, להמשך בישול של כ-15 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il