1 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בצלי השאלוט עם התפוח ושיני השום. כאשר השאלוט מזהיבים מוסיפים את היין והחומץ ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית.
2 לאחר מכן טועמים ומוסיפים פלפל גרוס וסוכר. מתקנים תיבול לפי הטעם.
3 בינתיים צורבים את החזה על מחבת פסים כ-3 דק׳ מכל צד. ממליחים, מפלפלים ושמים בתנור בחום של 130 מעלות למשך כ-45 דקות (עד שהשומן נמס והחזה מוכן). מוציאים, פורסים ומכסים ברוטב.
4 מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה גדולים יחד עם שורש הסלרי הקלוף.
5 כאשר הכול מוכן מסננים את המים ומחזירים את הסיר לאש למספר דקות.
6 מוסיפים פנימה את החמאה והחלב חם ומתחילים למעוך. לאחר מכן מתבלים במלח ובשום.