קציצות עוף וכרובית ברוטב לימוןאחד המתכונים האהובים עלינו של אהרוני: קציצות של כרובית מאודה ועוף טחון שמתבשלות ברוטב לימוני עד שהן מזוגגות יפה יפה. אמרנו יפה? התכוונו טעים. וואו, כמה טעים |
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מאדים את פרחי הכרובית עם מעט שמן זית עד שהם מתרככים. 2 מועכים ומרסקים מעט את הכרובית. מערבבים את מחית הכרובית עם העוף הטחון, הבצל, אגוז המוסקט, עלי המרווה, קליפת ומיץ הלימון, הביצים וחצי כוס מפירורי הלחם. מתבלים ומעבירים את התערובת למקרר למשך כחצי שעה. 3 צרים מהתערובת קציצות, טובלים ביתרת פירורי הלחם ומטגנים עד שהן זהובות. 4 בסיר שטוח ורחב מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב. לאחר הרתיחה מבשלים את הרוטב מעל להבה בינונית כשהסיר מכוסה 5 דקות נוספות. 5 מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב בשכבה אחת ובעדינות. 6 מבשלים יחד חצי שעה, עד שהרוטב מזוגג יפה. מגישים עם פתיתים משודרגים של אהרוני. |