1 שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו במים עם 2 כפות מלח – מינימום שעה אחת ועד לילה.
2 מרתיחים כ- 3 ליטר מים ומוסיפים להם 2 כפות מלח. מסננים את האורז ומוסיפים למים. מבשלים כ-5-7 דקות, עד שהוא מגיע לרמת אל דנטה (כשנוגסים בו הוא מרגיש חצי עשוי). מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
3 מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורכם.
4 מחממים קלות שמן בסיר ומוסיפים אליו את הכורכום. מוציאים החוצה מן הסיר כ-1/4 כוס שמן מעורבב בכורכום ומניחים בצד.
5 מוסיפים לסיר את חצאי תפוחי האדמה עם הפנים כלפי מטה, ומטגנים אותם מספר דקות.
6 מוסיפים מעל תפוחי האדמה שכבה דקה של אורז שיכסה את פני הסיר, ומהדקים לתחתית. מעליו מוסיפים את שאר האורז ומתבלים במלח. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "ארובות" בתוך האורז – מעין מנהרות חלולות שמגיעות עד תחתית הסיר.
7 מכסים את הסיר וכשהאורז מעלה אדים מוסיפים אליו את השמן ששמרנו בצד. מכסים את המכסה עם מגבת ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.
8 .לפני ההגשה הופכים את תכולת הסיר על צלחת גדולה ומגישים כשתפוחי האדמה כלפי מעלה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!