1 מכינים את האוזי: מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל, הגזר והאפונה במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז מטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את ציר העוף ואת כל התבלינים, מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. מכבים את האש, מניחים לסיר כ-10 דקות ושופכים את תכולתו לתוך קערה כדי שיתקרר מעט.
2 בסיר נוסף, מחממים שמן ומטגנים את קוביות הפילה עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את המים עם כל התבלינים, מבשלים לפחות 40 דקות. אחרי שהבשר מתרכך מוציאים את חתיכות הבשר ומערבבים עם האורז (משתמשים בציר שנשאר לבישול הכבש).
3 מניחים את רצועות הפילו, מורחים אותן עם חמאה מומסת ושמן, מסדרים אותן בקערה בינונית ומשאירים את השוליים מחוץ לקערה. ממלאים אותה עם תערובת הבשר והאורז וסוגרים את השוליים, משחררים את הבצק מהקערה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך רבע שעה או עד להזהבת הבצק. מוציאים ומפזרים שקדים מעל.
4 מכינים את בשר הכבש: בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן משחימות קלות. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, הבשר יתחיל להגיר נוזלים ולהתבשל בהן, לאחר 40 דקות ממלחים ומפלפלים, ומוסיפים כל פעם מצקת של ציר הבקר שנשאר מקודם עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים כך עד שנגמר כל הציר.
5 מכינים צזיקי: בקערה, מערבבים את כל החומרים יחד, מגישים קר. ליד האוזי ובשר הכבש.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!