טורט אגוזים וקפוצ'ינוקצפת קפה עדינה בשכבות של בצק עשיר באגוזים![]()
צילום: דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן
|
המצרכים (7 מנות):לטורט
לקצפת קפה
לציפוי
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מכינים את הטורט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לקצף יציב. מקפלים אגוזים וקמח בעזרת מרית לתערובת אחידה. 3 מסמנים בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס”מ על 2 ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים ב-2 תבניות תנור. מורחים בעזרת מרית 4 עיגולי בצק בקוטר הסימון ועובי כ-1/2 ס”מ. 4 אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים היטב. 5 מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וקפה נמס לקצפת יציבה בגוון מוקה אחיד. 6 מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת טורט בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ ומורחים 1/4 מן המלית. מניחים שכבת טורט שנייה, דוחסים מעט ומורחים עוד 1/4 מן הקצפת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מפזרים אגוזי לוז, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות. 7 מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים. גיוונים: • במקום אגוזי לוז משתמשים בבוטנים או בקוקוס טחון לציפוי העוגה. • מכינים רק 3 שכבות של בצק אגוזים מאותה כמות חומרים (הבצק יוצא יותר עבה) ומורחים ב-3 שכבות קצפת קפה עבות ומודגשות יותר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|