1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עד שהם רכים. התפודים מוכנים כשסכין קטנה ננעצת בהם ללא התנגדות.
3 חוצים את תפוחי האדמה, מחזיקים בקליפה בעזרת מגבת ומגררים את בשר התפוד על פומפייה דקה.
4 מעבירים 250 גרם מבשר תפוח האדמה לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים וטורפים היטב לבלילה חלקה (במצב הזה אפשר לכסות את התערובת בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים).
5 ממיסים חמאה במחבת נון סטיק מעל אש בינונית. כשהיא מבעבעת מניחים במחבת באופן מרווח תלוליות מהבלילה בקוטר 5-4 ס"מ. משטחים מעט לשכבה אחידה ומטגנים להזהבה, כדקה מכל צד. אם יש צורך, מכוונים את עוצמת האש כדי שתתאים לקצב של הבליני.
** ממחית תפוח האדמה הנותרת אפשר להכין פירה או קרוקטים: מערבבים לתוכה גבינות פרמזן ומוצרלה מגוררות, מחלקים לכדורים בגודל שווה, מצפים בביצה ופירורי לחם ומטגנים.
המתכון לקוח מפרק הבראנץ' בספר החדש של מסעדת מונא, "מונא - 4 ארוחות", שיצא לרגל חגיגות העשור של המסעדה. ב-8.9 תתקיים במונא ארוחת בראנץ' כחלק מהחגיגות.
לרכישת הספר