
המצרכים :ל-30-20 יחידות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עד שהם רכים. התפודים מוכנים כשסכין קטנה ננעצת בהם ללא התנגדות. 3חוצים את תפוחי האדמה, מחזיקים בקליפה בעזרת מגבת ומגררים את בשר התפוד על פומפייה דקה. 4מעבירים 250 גרם מבשר תפוח האדמה לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים וטורפים היטב לבלילה חלקה (במצב הזה אפשר לכסות את התערובת בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים). 5ממיסים חמאה במחבת נון סטיק מעל אש בינונית. כשהיא מבעבעת מניחים במחבת באופן מרווח תלוליות מהבלילה בקוטר 5-4 ס"מ. משטחים מעט לשכבה אחידה ומטגנים להזהבה, כדקה מכל צד. אם יש צורך, מכוונים את עוצמת האש כדי שתתאים לקצב של הבליני. ** ממחית תפוח האדמה הנותרת אפשר להכין פירה או קרוקטים: מערבבים לתוכה גבינות פרמזן ומוצרלה מגוררות, מחלקים לכדורים בגודל שווה, מצפים בביצה ופירורי לחם ומטגנים. המתכון לקוח מפרק הבראנץ' בספר החדש של מסעדת מונא, "מונא - 4 ארוחות", שיצא לרגל חגיגות העשור של המסעדה. ב-8.9 תתקיים במונא ארוחת בראנץ' כחלק מהחגיגות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |