1 מרסקים את המצרכים (מלבד המים) לגרניטה בבלנדר למחית דלילה. מוסיפים חצי כוס מים תוך כדי פעולת המכשיר. מעבירים במסננת על מנת לקבל את הנוזל בלבד. שמים בקופסא או קערה ושמים את הנוזל במקפיא.
2 לאחר 15 דק' במקפיא - בוחשים. חוזרים על פעולת הבחישה וההקפאה עוד 4 פעמים, או עד לקבלת ברד.
3 להגשה: חותכים פרוסת תפוח ירוק לגפרורים דקים בעובי 2 מ"מ. חותכים את הראש של התפוח האדום כמו כובע ומרוקנים את התפוח עם רינג. מעבירים את הגרניטה לתפוח, ומקשטים בגפרורי תפוחים ופלח דקיק של אשכולית אדומה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.