1 מניחים את הבייגלה המלוח בשקית אטומה. מועכים בעזרת מערוך את הבייגלה לקבלת שבבים קטנים (נזהרים שלא ליצור אבקה פירורית).
2 מערבלים במיקסר (או בקערה רגילה) את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שבבי הבייגלה ואת אבקת הסוכר ומערבלים שוב עד לפיזור אחיד.
3 מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים נקיות מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות ועד שהכדורים יציבים וקשים.
4 מכינים את הציפוי: מניחים בקערה את השוקולד המריר, וממיסים בזהירות במיקרוגל – מחממים בכל פעם 30 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה. כשהשוקולד נוזלי מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
5 טובלים כל כדור בשוקולד המומס. בעזרת מזלג מגלגלים את הכדור כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה, ומניחים בחזרה בתבנית. אחרי שכל הכדורונים צופו בשוקולד, מעבירים למקרר להתייצבות.
6 מעטרים בחמאת בוטנים: מחממים מעט את חמאת הבוטנים במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים את הקצה ויוצרים פתח קטנטן. מזלפים באופן חופשי על גבי כל טראפל.
שומרים בקופסא אטומה בקירור.