1 מטגנים בסיר גדול על להבה גבוהה את שומן הכבש עד שרוב השומן נמס. מוציאים את קוביות השומן המטוגנות ומשאירים את השומן המומס בסיר. מוסיפים לסיר את שמן הקנולה עד שיחד תתקבל שכבת שומן בגובה של כס"מ.
2 מוסיפים לסיר את טבעות הבצל ומשחימים אותן היטב. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים גם אותן. מוסיפים את הגזר, ראשי השום ומעט מהכמון ומערבבים בעדינות. מוסיפים מים כדי כיסוי התבשיל שבסיר, מרתיחים ומבשלים כעשרים דקות.
3 מוסיפים לסיר את האורז. נזהרים שלא לערבב בין השכבות. מוסיפים מים עד כדי כיסוי האורז ועוד 2 מ"מ מעליו. מתבלים במעט פלפל שחור, שני חופנים קטנים של מלח ושארית הכמון. מערבבים את שכבת האורז והתבלינים בזהירות כדי להטמיע את התבלינים. נזהרים שלא לערבב יחד עם שכבת הבשר.
4 מאדים על להבה גבוהה את המים שבסיר. לאחר שהנוזלים התאדו, למראית עין, מסדרים מעל האורז את הפלפלים החריפים. אוטמים היטב את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות. את התבשיל המוכן ניתן להגיש בשתי צורות: האחת- שכבת אורז שעליה מסודרת שכבת הבשר. השנייה – לערבב את הבשר והאורז ולהגיש כך.
>> לכל מתכוני השבוע