בשיטת צלייה זו מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח מרוכזים, עד שהם מתרככים, נחרכים ונצלים כאילו שהם ממדורה. כשמגישים, חורצים ודוחסים בהם חמאה שנמסה מיד, וגם קצת שמנת. ניתן לזרות עליהם בצל ירוק קצוץ וטיפת שמן זית או אי אלו אפשרויות נוספות. יש להשתמש בסיר או במחבת בעלי תחתית כבדה יחסית ומכסה (רצוי מנירוסטה). במהלך הצלייה הסיר או המחבת ייחרכו, אבל אל דאגה. מכיוון שאין שמן במתכון, קרצוף קל אחרי השריה של לילה במים יחזיר את הברק לסיר. חשוב לבחור תפוחי אדמה ללא חתכים ופגמים. המצרכים :4-6 מנות:
תוספות להגשה:
אופן ההכנה:1 שוטפים את תפוחי האדמה מבלי לקלף אותם ושמים בסיר. זורים מלח גס (לא צריך לפחד מכמות המלח, הרוב לא נספג בתפוחי האדמה), מכסים את תפוחי האדמה והמלח במים ובמכסה. מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים והמים מתאדים. ממשיכים לבשל תוך כדי ניעור מזדמן של הסיר (או המחבת) עד שתפוחי האדמה נחרכים פה ושם. בינתיים מכינים את התוספות להגשה. 2 להגשה: חורצים את תפוחי האדמה הלוהטים, צובטים כדי לפתוח מעט ומוסיפים חמאה, שמנת חמוצה, בצל ירוק או עירית. ** אפשר להוסיף גבינה מגוררת (רוקפור, גבינת עיזים או קממבר) שנמסה מיד מחום התפודים. ** אפשר להוסיף גם סלמון מעושן ושמנת מעורבבת ברוטב חזרת, צלפים כבושים, דג מלוח או כל מה שעולה על דעתכם. האוכל מוכן, הוצאת כתר. 128 שקלים. |