1 בסיר עמוק עם שמן זית חם, מטגנים את קוביות ירקות השורש עד להשחמה, תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את הדגים וליטר מים.
3 מוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי, מלח ופלפל שחור.
4 מכסים, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.
5 אם משתמשים בנתחי דג שלמים, מסירים את בשר הדג מהאידרה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים מעט מהציר וטוחנים.
6 מסננים את הציר ושומרים את הנוזל.
7 מחממים את השמנת המתוקה בנפרד.
8 במעבד מזון, טוחנים את העגבניות המיובשות, השום, עלי התימין ומעט שמן זית.
9 מטגנים בסיר את תערובת העגבניות המיובשות הטחונות במשך 2-3 דקות.
10 מוסיפים את החמאה וממיסים לגמרי.
11 מוסיפים את הקמח ומטגנים במשך דקה (מקפידים שהקמח לא נשרף).
12 מוסיפים בהדרגה, מצקת אחרי מצקת, את ציר העוף ומערבבים היטב את התערובת אחרי כל הוספה, עם כף עץ, כך שלא ישארו גושים.
13 מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הדג הטחון, ומביאים לרתיחה מאד עדינה. מבשלים כך במשך 10 דקות.
14 טועמים ומשפרים תיבול.
15 מוסיפים כף ברנדי ומסירים מהאש עד להגשה. מומלץ להוסיף את הברנדי כפית אחר כפית, לערבב ולטעום.
16 להכנת מקלות האנשובי, פורסים את בצק העלים ומרדדים טיפה. אם יש שאריות קמח, חשוב להבריש אותן מהבצק.
17 מניחים על הבצק שורות של אנשובי וסרטי פלפל קלוי צמודים, לרוחב, עם מרווח של 1.5 ס"מ בין שורה לשורה, עד אמצע העלה.
18 מקפלים את מחצית העלה הפנוייה על גבי שורות האנשובי ופלפל ומהדקים בין השורות.
19 מורחים את הבצק בביצה טרופה קלות ומפזרים מעט קצח.
20 פורסים מקלות ברוחב סנטימטר אחד בניצב לשורות. נוצר מקל בצק אשר משובצות בו חתיכות אנשובי ופלפל.
21 בעדינות מעבירים כל מקל כזה לתבנית עם נייר אפייה, במרחק 2 ס"מ ממקל למקל. חשוב שהבצק יהיה קר. אם בשלב הזה הבצק רך מידי, כדאי להעביר למקרר את כל התבנית למשך חצי שעה.
22 אופים במשך 17-22 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
23 מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים 3-4 דקות ומעבירים את המקלות לכלי הגשה
להרכבת המנה:
1 מגישים בכוס ועליה מניחים מקל אנשובי. (אם מגישים כמנה עיקרית, מגישים בצלחת עמוקה וליד כלי עם כל המקלות).
2 מוסיפים כף קרם פרש ועליה מפזרים מעט עירית קצוצה.