1 מניחים את הבשר בקערה גדולה. טוחנים במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום, ומעבירים לקערת הבשר.
2 מוסיפים את קמח המצה, תפוח האדמה המעוך, ביצה וחלבון, פלפל, אבקת מרק וקינמון. מערבבים בידיים טוב טוב.
3 מכינים את הבלילה לטיגון: מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד.
4 מכינים את הירקות למילוי: חותכים את החציל לאורך ל-5 פרוסות. פותחים כל פרוסה בעדינות בעזרת סכין, כך שתישאר סגורה בקצה (אצל דולי קוראים לזה "פה של דג"). עושים אותו הדבר עם תפוחי האדמה (מכל אחד אמורות לצאת 4-5 יחידות). את פרחי הכרובית חוצים כמעט עד הסוף, ולא נלחצים אם הם קצת מתפוררים.
5 ממלאים את הירקות: מכניסים בין חצאי הכרובית כדור מהבשר הטחון, ומהדקים; מגלגלים כדורים מהבשר הטחון וממלאים את "פיות הדגים" של החצילים ותפוחי האדמה. שומרים בצד את הנפולת (פירורי כרובית שנשארו, פרוסות תפוחי אדמה שלא נחתכו טוב).
6 מכינים את הסיר לבישול: מערבבים את השמן, הפפריקה, המלח, רסק העגבניות, שאריות הכרובית והמים.
7 מטגנים את המפרום (קודם את תפוחי האדמה והכרובית ובסוף את החציל. הוא צריך את הטיגון הקצר ביותר): מכינים קערה עם קמח מצה. מחממים שמן בגובה של בערך ס"מ על הלהבה הכי גדולה (ככה הוא הכי פחות נספג באוכל). טובלים כל מפרום בקמח מצה מכל הכיוונים, ומהדקים טוב את המילוי. מעבירים את המפרום בבלילת המים ורסק העגבניות שהכנו קודם, ומשם לשמן (איך יודעים שהשמן מספיק חם? "מה זאת אומרת איך? מריחים. מה, את לא מריחה?"). מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע אדמדם יפה, ומוציאים. מתאפקים מאוד מאוד לא לטחון אותם ישר מהמחבת.
8 מעבירים חצי מהמפרומים המטוגנים לסיר עם הרוטב שהכנו קודם (לא חובה שיסתדרו בשכבה אחת). את החצי השני מקפיאים, לפעם הבאה. מסדרים מלמעלה את נפולת תפוחי האדמה, אם יש. מוסיפים מים עד לכיסוי, ומביאים לרתיחה.
9 מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים חצי שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה