ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת "אורנה ואלה" — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם, וללא חלמונים חיים (שמקובלים ברוטב קיסר הקלאסי). ויתרנו גם על האנשובי והשתמשנו בצלפים. את החלומי חותכים לקוביות ומטגנים, כך שמתקבלים מעין קרוטוני גבינה פריכים מבחוץ ומעט נמסים בפנים. המצרכים :
לקרוטונים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הרוטב: מערבלים קשקבל, שום, צלפים ומיץ תפוזים במעבד מזון כ-3 דקות לתערובת חלקה. מדי פעם עוצרים את פעולת המעבד ומסירים את התערובת מדפנות המעבד. מוסיפים מיץ לימון ומערבלים כדקה לתערובת חלקה לגמרי. 2 מוסיפים את שני השמנים בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומערבלים 3-2 דקות עד שמתקבל רוטב חלק. הרוטב מסמיך רק אחרי שהוא עומד כמה דקות ולא תוך כדי פעולת המערבל. 3 מכינים קרוטונים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וקוביות חלומי ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד שהן מזהיבות. 4 מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים עלי חסה בקערה, יוצקים רוטב ומערבבים. מפזרים קרוטוני חלומי ומגישים מיד. הכמויות מתאימות ל-6-8 מנות. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! |